Blog Il Soggiorno

05-01-2017
Nieuwe collectie stoffen van Carlucci
Het nieuwe jaar is begonnen! Net voor het nieuwe jaar kregen wij een preview van de nieuwe collectie stoffen van Carluccci: stoffen uit Italië. Ik was direct enthousiast! Wat een prachtige exclusieve stoffen, mooie dessins, unie velours stoffen en nog veel meer mooie materialen.

In gedachte zie ik bepaalde modellen fauteuils en banken al voor me in deze stoffen.
Een stof is bepalend voor de uitstraling van een fauteuil of bank en er zijn zoveel mogelijkheden met dessins en unies om te combineren.

Het mag dus allemaal weer wat eleganter, rijker en weelderiger om het zo maar uit te drukken. De video die erbij getoond werd maakte mij nog enthousiaster. De muziek op de achtergrond en de beelden van de prachtige ‘palazzo's’ en de luxe oorden in Italië lieten de stoffen leven. Pure vakmanschap is uit dit land afkomstig!

Ik ben misschien bevooroordeeld, maar ik houd van Italië. De schoonheid van het land, de mensen, de manier van leven en natuurlijk de mooie meubelen die uit dit land komen spreken mij ontzettend aan. De meubelen die wij uit Italië leveren komen uit het noorden. Elke bank en fauteuil worden nog met de meeste zorg gemaakt.

Klassiek en tijdloos, het fauteuiltje Jody uit onze collectie is een echt klassiek fauteuiltje en al jaren in de collectie en blijft in de collectie. Kijk eens naar dat houtwerk daar zie je vakmanschap in terug! Maar ook de oorfauteuil Arizzona, een fauteuil met een interieurvering voor een optimaal zitcomfort. De stof is bepalend of deze fauteuil een tijdloos of klassieke uitstraling krijgt. Met een mooie gemengde linnen is het een tijdloos model, maar met een velours in streep dessin krijgt deze fauteuil al een meer klassiek gezicht.

Gelukkig blijft het klassiek, al dan niet in een nieuw jasje gestoken, bestaan. Het zou toch zonde zijn als dat zou verdwijnen en we met z´n allen op een rechte (hoek)bank of fauteuil uitgevoerd in bijna allemaal dezelfde stof in grijstinten zouden moeten gaan zitten.

Bij Il Soggiorno vindt u nu veel modellen in de opruiming omdat de showroom gaat veranderen. Kom snel langs en doe u voordeel!

Ik wens u een goed, gezond en gelukkig 2017 met veel zitcomfort en wellicht een nieuwe bank of fauteuil!


14-12-2016
Hoe mijn passie voor meubels begon

Even moet ik terug denken aan vroeger. Als 17 jarig meisje ging ik bij mijn ouders in de meubelzaak werken. Niet schrikken, dat is nu zo’n 35 jaar geleden. Maar wat zag ‘meubelland’ er in die tijd anders uit. Enfin, toen ik begon met werken was alles ‘abracadabra’ voor mij. Ik kon noten niet van eiken onderscheiden en ik vond dat allemaal ook niet zo interessant.

Inmiddels ligt mijn hart wel in de meubels. Maar dan wel nog steeds in mooie, kwalitatief goede meubels. Klassiek, eigentijds en stijlvol, maar zeker niet oubollig, want dat hoort echt niet bij ons. En dat is terug te zien in onze showroom! Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan eens snel een kijkje nemen! Bij ons staat de koffie altijd voor u klaar.
Ik zeg tot ziens. Tot mijn volgende blog!

Nieuws

Dinsdag 10 oktober FINAL SALE!!

Diverse mooie fauteuils, exclusieve tafellampen van STOUT,  meubelen van SELVA enz.enz.

NU ALLES  MET 50% en daarna nog eens 40% korting.

Kom snel langs in onze showroom!

Lees meer »
Maandag 7 augustus OPHEFFINGSUITVERKOOP

Wij gaan er definitief mee stoppen!

Alles moet weg.

Kortingen tot 70% !!

Zie o.a. onze SALE

Lees meer »
Vrijdag 24 maart VOORJAARSAANBIEDING!

Alle fauteuils in diverse uitvoeringen nu met 25% KORTING!

Lees meer »
Zondag 10 juli Seduto Bene

Il Soggiorno heeft nog een website. De naam van deze website is: Seduto Bene Klik hier voor een bezoek aan onze andere website! 

Lees meer »